Okoljevarstveno dovoljenje za predelavo nenevarnih gradbenih odpadkov

Pri novogradnjah in obnovi objektov se srečujemo z odvečno zemljo iz zemeljskih izkopov ali ostanki kamna, betona, opeke in drugih materialov, ki nastanejo pri obnovi ali rušenju objektov.

Namen predelave gradbenih odpadkov ni le v zmanjševanju in v ustrezni obdelavi gradbenih odpadkov, temveč tudi v pridobivanju recikliranih (mletih) agregatov, ki predstavljajo kvalitetne materiale za ponovno uporabo v gradbeništvu. Zaradi raznolike sestave, zračnosti in ponovne vezave zdrobljenih cementnih zrn so reciklirani agregati tehnično boljši, ekonomsko pa izenačeni s klasičnimi materiali.

Na podlagi tega je Ministrstvo za okolje, Agencija Republike Slovenije za okolje izdalo O-Projektu kot upravljalcu na podlagi petega odstavka 8. člena Uredbe o organih v sestavi ministrstev in 82. člena Zakona o varstvu okolja okoljevarstveno dovoljenje za obdelavo nenevarnih gradbenih odpadkov na napravi – objektu “Naprava za predelavo gradbenih odpadkov” na območju industrijske cone Lik Kočevje v skupni količini 50.000 ton/leto odpadkov.

Naprava se sestoji iz:

  • utrjene manipulativne površine,
  • utrjenega parkirišča,
  • boksov za prevzete odpadke,
  • boksov za predelane materiale,
  • drobilca Extec C-10 nameščenega na AB platoju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja